August292013

SZIN 1-2.


Először egyben, minimalistán akartam közölni a SZINről alkotott véleményem, miszerint megint NAGYON KLASSZ volt, de a képeket válogatva rájöttem ez nem fog menni. Ritkán írok ennyit, de az előbb a Strand fesztiválos bejegyzésnél is eljárt a kezem… Ez egy ilyen este. 

Szóval Szegedi Ifjúsági Napok 2013. :)) Sokadik éve vagyok igen lelkes látogatója a fesztiválnak, de az idei dobogós. Remek társaságom volt mindvégig, az idő a megszokottal szöges ellentétben remek volt - értsd nem negyven fok még éjfélkor is, hanem az a kellemes élhető hőmérséklet. Nem volt esti zivatar, amitől sártenger lesz a Partfürdő és nem volt szauna a sátrakban sem. Majdnem fura volt :D Egy enyhe ételmérgezést (amit nem is a Szinen szedtem össze, de miatta ki kellett hagynom a Heaven Street Seven-t) és a Neo minikoncertjér (erről mindjárt), piszok jó volt minden! 

Nézegetem a képeket és csupa jó dolog jut eszembe :)) Első nap Magashegyi Underground volt csak a programfüzetünkben bekarikázva. Matyi közölte, hogy ez itt a legjobb közönség, tényleg, nem csak úgy mondja… Hiszi a piszi! Aranyosak voltak - mint mindig - és nagyon élvezték ők is. Ezt mindig jó látni. Első este tényleg ennyire könnyed volt, mert ráhangolódásnak tökéletes volt és más aznapi fellépő nem igazán érdekelte egyikünket sem.

Második napon kezdett a leghátsó Tisza színpadon (lánykori nevén pepsi színpad) a Bohemian Betyars. Előtte 2 nappal voltam már egy akusztikus cuccukon és nem tudok dönteni melyik volt a betyárosabb (cuhahaha …). Sokan vannak, nagyon pörögnek és ezzel arányosan csapnak nagy hepajt! :D Utána áttopogtunk Punnany Massif-ra… fura volt, hogy napfényben játszanak. Nem mondhatom magam rajongójuknak, konkrétan 4 dalt viselek el (és nem, ebben nincs benne az Élvezd, mert azt nagyon nem szeretem) és azt sem mindig sikerül úgy eljátszaniuk élőben, hogy tessen. Mivel barátnőm nagy rajongójuk és ő helyettem is fangirl-ködött, így addig fotózgattam. Aztán Belga. Sátor. Fura arcok, sokan, még furább zenekar. Hát jó…. ehe. Mindig igyekszem szélesíteni a látóköröm, de ennyire még sosem sikerült. Azért nagyon sokan szeretik és élvezik, szóval csak tudnak valamit. A zászlók klasszak! ;) 

Kiscsillag. Utoljára tavaly SZINen láttam őket, egy röpke fél órára és akkor kicsit olyan érzésem volt a színes szagos nagyszínpados cuccukkal, hogy parasztvakítás. Sajnálom, de én még a Hálózatvizsgálón és az igen korai Kiscsillagon szocializálódtam, amikor Mecseki Bandi bának ott volt a Kispál és pont annyi ideje jutott a KCsra, hogy ne szaródjon el. A harmadik lemezüket nem bírtam mai napig végighallgatni, így azt a néhány számot, amit játszottak róla nem is ismertem és élőben sem lopta be magát a kis szívembe. Nabumm. A többi… :D Mikor kockacukorral kezdték őket dobálni Kockacukor alatt! Az jó volt. Teljesen jól mulattam, bár dobosÁbelt nem hagynám énekelni egyáltalán és a Menj kanadába dalt (lemezen Az a világ nincsen, de ez nem áll kézre) sem dubstepesítettem volna Benőkével… Majd írok a panaszkönyvbe. Vagy nem :D
Ákos negyven perces ráadását sikerült nagyon hátulról, nagyon mamisan egy padon ülve végignéznem, mert egy időben voltak a Kiscsillaggal. Lenyűgöző fényekkel dolgoznak Ákoséknál, noha az új lemezhez igazított régi csuffogós dalokkal azonosulni már végképp nem tudtam. Mindentől függetlenül, azért Ákos is tud valamit :3

Page 1 of 1